Nytt lys på rundkirken i Tønsberg tirsdag 19. september 2023

Tønsbergs opprinnelige St. Olav kirke, den store rundkirken i byen – i dag en ruin ved Tønsberg og Færder bibliotek – er tema når professor Bjørn Bandlien fra Universitetet i Sørøst-Norge holder foredraget «Nytt lys på rundkirken i Tønsberg» tirsdag 19. september kl. 18.00 i Tønsberg og Færder bibliotek. Arrangementet er gratis, ingen påmelding.

Biblioteket beskriver foredraget slik:

Den gåtefulle rundkirken, Olavskirken, i Tønsberg har til nå vært nærmest ukjent utenfor Norge. En gruppe eksperter fra både inn- og utland ble derfor invitert til å forske på rundkirken: Er den så unik som vi liker å tro? Hvem kan ha bygget den, og hvorfor akkurat i Tønsberg på slutten av 1100-tallet?

En viktig inspirasjonskilde har vært Gravkirken i Jerusalem. Bjørn Bandliens ferske bok heter derfor Jerusalem in Viken. Den skal gjøre rundkirken vår kjent også for et internasjonalt publikum. Med utgangspunkt i boka vil Bandlien presentere noe av det som er nytt, og noe av det forskerne fortsatt lurer på.