Olsokhøymesse kl. 18 onsdag 29. juli

Også denne uken er det messe i kirken hver dag tirsdag til fredag kl. 18. Vi minner spesielt om høymessen på olsok, høytiden for St. Olav, Norges evige konge som også er vår menighets skytshelgen.

Kun registrering av navn og telefonnummer på stedet før messen i hverdagsmessene (påmelding elektronisk for søndager). Gi gjerne en gave til St. Olav kirkes kollektkonto eller byggefondet – vippsnummer her.

For tiden er en gipskopi av St. Olavsstatuen fra Tanum kirke, Brunlanes (uten farge) utstilt på Slottsfjellsmuseet i utstillingen Lux – tro og hellighet i middelalderen. Originalen fra ca. 1270-80 er i Kulturhistorisk museum i Oslo. Den er en åpenbar inspirasjonskilde for vår egen St. Olavsstatue (med farger), laget i Oberammergau og innviet 10. januar 1963.